MENU DEGUSTACYJNE

5 daniowe menu chopinowskie*

Krem ze szparagów

Piotrosz marynowany w tandoori

Tatar z jelenia z kurkami i gorczycą

Rolada z królika ze szparagami, młodą marchwią i sosem grzybowo-truflowym

Mus dyniowy z watą cukrową

* Menu inspirowane ulubionymi daniami Fryderyka Chopina, o których wspomina w swoich listach.

7 daniowe menu degustacyjne

Consomme z jagnięciny

Grasica z purée z polenty, porem i białą truflą

Turbot z solanką i kiszonym burakiem

Foie gras z dynią Hokkaido i chutney z żurawiny

Przegrzebek z zieloną tapioką i smoczym owocem

Cielęcina z kaszą pęczak i trybulą

Wariacja rabarbarowa

        

 

OPCJA MENU + SELEKCJA DEDYKOWANYCH WIN / ALKOHOLI

MENU DEGUSTACYJNE 5 DAŃ / Z DEDYKOWANYMI WINAMI, ALKOHOLAMI
150 PLN / 290 PLN

 MENU DEGUSTACYJNE 7 DAŃ / Z DEDYKOWANYMI WINAMI, ALKOHOLAMI
210 PLN / 390 PLN

Do wszystkich pozycji w menu degustacyjnym Szef Kuchni i Sommelier dobrali dla Państwa wino/alkohol idealnie konweniujące z paletą smaków i aromatów każdego z dań osobno.

Informujemy naszych gości o dostępności pojedynczych dań z menu degustacyjnego.

Na specjalne życzenie (złożone na 1 dzień przed planowaną wizytą) możemy przygotować menu w wersji wegetariańskiej.