Menu walentynkowe 12 – 14 lutego

walentynki foto

Z okazji walentynek szef kuchni Tamka 43 Arkadiusz Wilamowski przygotował sześciodaniowe menu degustacyjne, które serwowane będzie w dniach 12 -14 lutego. W menu pojawią się afrodyzjaki takie jak owoce morza (homar, ostrygi), pobudzające zmysły aromatyczne przyprawy, wanilia oraz czekolada.

Menu walentynkowe restauracji Tamka 43

Amuse buche: Ostrygi marynowane z pomme d’amour

 Przystawki i dania główne

Emulsja z selera z wanilią

Bisque z homarem i dzikim szczawiem

Bavaroise z awokado z kawiorem i jesiotrem

Przepiórka z truflą i pommes boulangères

Intermezzo: Sorbet champagne rosé

Deser: Piernik z musem czekoladowym i mandarynką

Oraz niespodzianka: dla pierwszych 30 par, które dokonają rezerwacji mamy prezent od firmy Mary Kay  - voucher o wartości 200 zł / przy odbiorze vouchera należy będzie podać swoje dane osobowe, aby przedstawiciel Mary Kay mógł skontaktować się z Państwem w celu realizacji vouchera /

Ceny:

240 zł/os. sześciodaniowe menu degustacyjne oraz zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe.

275 zł/os. sześciodaniowe menu degustacyjne, zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe oraz kieliszek G.H.Mumm, Brut „Cordon Rouge” na aperitif.

Opcjonalnie:

190 zł/os. selekcja alkoholi dopasowanych do każdego z dań przez naszego sommeliera.

Dni i godziny degustacji:

12 lutego w godzinach 16:00 – 22:00.

13 i 14 lutego w godzinach 12.00 – 16.00, 17:00 – 20.00 oraz o godzinie 20.30.

W weekend 13 i 14 lutego od g. 12:00 dostępne będzie wyłącznie menu walentynkowe, 12 lutego – menu walentynkowe oraz dania à la carte.

REZERWACJE: bartlomiej.sarota@tamka43.pl