Arkadiusz Wilamowski – nowy szef kuchni na Tamce 43

DSC_4622

 

Ogromny talent w połączeniu z doświadczeniem zdobytym w najlepszych restauracjach świata,u boku Geralda Passedat, Pierre’a Gagnaire, Christophe’a Dufosse i Jean-Claude’a Lamaze 

Szef kuchni restauracji Tamka 43 łączy tradycję kuchni polskiej z wyrafinowaniem kuchni francuskiej. W nowych menu degustacyjnych, składających się z sześciu lub z dziewięciu dań, znalazły się królik, kaczka, jeleń obok foie gras, pâté czy sufletu. Wszystko przygotowane z najlepszej jakości składników i w sposób uwydatniający smak każdego z dań. Głównym smakom towarzyszą zaskakujące dodatki – emulsją z pigwy, żółty burak, eddo, puder pietruszkowy czy galaretka z mleka.

Jest absolwentem prestiżowej uczelni CFA Louis Prioux Academy Nancy – Metz ukończonej dyplomem Brevet Professionnel Cuisinier z najlepszym wynikiem w historii szkoły.