AKTUALNOŚCI

21 marca: Goût de France / Good France

logo

Już po raz trzeci „Goût de France / Good France” zgromadzi w pierwszym dniu wiosny wielbicieli kuchni francuskiej. 21 marca szefowie kuchni na pięciu kontynentach złożą hołd dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, których jest przekazicielem: idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności.

Swój udział w tegorocznej edycji zgłosiło ponad dwa tysiące restauracji na wszystkich kontynentach, w tym również Tamka 43.

Zapraszamy na tradycyjne francuskie menu w interpretacji szefa kuchni Piotra Pielachowskiego:

Przegrzebek

Foie Gras

Polędwica wołowa

Sery

Naleśnik

Cena: 150 zł.

Rezerwacje: info@tamka43.pl oraz 22 44 16 234

Dzień kobiet

Tamka 43_dziedziniec

Drogie Panie, życzymy wam radości, uśmiechu i apetytu i zapraszamy na Dzień Kobiet na Tamkę 43 :)

Dla wszystkich Pań mamy niespodziankę od kliniki urody Zakątek Urody*.

*Promocja obowiązuje w dniu 8 marca i dotyczy zamówień powyżej 150 zł.

Świętujemy urodziny Fryderyka Chopina

Tamka 43 building

Z okazji urodzin Fryderyka Chopina (22 lutego lub 1 marca 1810) w marcu zapraszamy na specjalne Menu Chopinowskie. Nasz szef kuchni Piotr Pielachowski stworzył menu inspirowane listami Fryderyka Chopina, w których opisuje swoje preferencje kulinarne.

5 daniowe Menu Chopinowskie

Krem z karczocha z chorizo

Mus ze śledzia z pieczonymi burakami i fasolą mung

Grzybowe tortellini z kalafiorem i orzechami laskowymi

Kaczka z marchewką i skorzonerą

Piernikowy mus z miodowym tiulem

Od 2 marca dla każdego gościa, który zamówi Menu Chopinowskie, mamy specjalną niespodziankę od producenta wódki Chopin.

Cena: 150 zł

Cena wraz z doborem dedykowanych do każdego dania alkoholi: 290 zł.

W marcu do deseru podajemy likier czekoladowy Chopin.

Rezerwacje: info@tamka43.pl oraz 22 44 16 234

Zapraszamy!

Fine Dining Week 20 – 28 lutego

tortellini z grzybami

W dniach 20 – 28 lutego odbędzie się Fine Dining Week, festiwal wykwintnej kuchni. W ramach festiwalu zapraszamy na nasze 5. daniowe menu w dwóch wersjach:

Classic

Krem z karczocha z chorizo

Grasica z purée z polenty, porem i białą truflą

Tortellini grzybowe z kalafiorem i orzechami laskowymi

Jeleń z ziemniakami i sosem z czerwonego wina

Piernik z tiulem i pudrem z miodu

Wege

Krem z karczocha

Mus ze śledzia z pieczonymi burakami i fasolą mung

Tortellini grzybowe z kalafiorem i orzechami laskowymi

Risotto

Piernik z tiulem i pudrem z miodu

Wyjątkowa cena: 119 zł

Rezerwacje: https://restaurantweek.pl/

Degustacja win portugalskich

IMG_0567

Serdecznie zapraszamy na degustację win portugalskich, która odbędzie się 24 stycznia (wtorek) o godz. 19:00 w swobodnej atmosferze naszej kawiarni.

Pięć kieliszków wina pokaże całościowy przekrój przez winiarstwo Portugalii (m.in. Vinho Verde, Douro, Dao, Alentejano). Wszystkie wina pochodzą z winnic ekologicznych i biodynamicznych. 

Odpowiednie przekąski dobierze do nich nasz sommelier Paweł Parma, a komentować będzie importer win – Rafał Tymcik.

Cena za degustację: 90 zł / os.
Rezerwacje: info@tamka43.pl oraz +48 22 44 16 234

Więcej: Facebook

Agata Wierzbicka. Wystawa wydruków fine art

Agata Wierzbicka w Tamka 43_8.02_g.19-00

Zapraszamy na kolejny z serii wernisaży młodych artystów w kawiarni Tamka 43.

Agata Wierzbicka – artystka interdyscyplinarna, pracująca na pograniczu ilustracji, designu i sztuki, absolwentka Wydziału Architektury Politechniki Warszawskiej.

Wszystkie projekty Wierzbickiej, w myśl zasady, że „mniej znaczy więcej”, cechuje oszczędność środków plastycznych, przejrzystość kompozycyjna, przewaga sugestii nad dopowiedzeniem. Dążność do czystości formalnej skutkuje kompozycjami magnetycznymi, niezwykle wyrazistymi i delikatnymi zarazem.

W centrum zainteresowań artystki niezmiennie stoi człowiek, zarówno jako użytkownik projektowanych przestrzeni jak i główny temat ilustracji. Wierzbicka skupia się na tym co najważniejsze: emocji, ruchu, sylwetce. Swoiste „stopklatki” zarejestrowane gdzieś pomiędzy głównymi wydarzeniami dnia, zwracają uwagę widza na ulotność i piękno chwili.

Wielką inspiracją prezentowanego na wystawie cyklu jest moda. Jak mówi artystka: „to w modzie, głównie ulicznej, przejawia się talent i niesamowita kreatywność fashionistów – nie są to ludzie odgórnie ubrani w modne schematy, ale artyści podkreślający swój indywidualizm. Moda ma wielką siłę przy swej ulotności.

Na wystawie prezentowane będą prace z cykli: Fashion oraz Botanic z 2016 roku oraz, wcześniej niepublikowane, ilustracje z 2017 roku.

Wystawa wydruków fine art Agaty Wierzbickiej
wernisaż 08.02.2017 godz. 19:00 
08.02.2017 – 08.04.2017, wystawa czynna codziennie od godz. 10:00 do godz. 22:00

Organizatorzy: Tamka 43 Lumarte

Patroni medialni: Radio ZET Chilli Harper’s Bazaar Polska Warsawholic Niezła Sztuka Enter the ROOM x G’rls ROOM La Vie Magazine Kwartalnik Artysta i Sztuka Kulturaisztuka.pl

Menu walentynkowe w Tamka 43 (10 – 14 lutego)

walentynki

Z okazji walentynek szef kuchni restauracji Tamka 43 Piotr Pielachowski przygotował sześciodaniowe menu degustacyjne, które serwowane będzie w dniach 10 -14 lutego. W menu pojawią się afrodyzjaki oraz pobudzające zmysły aromatyczne przyprawy.

Menu walentynkowe restauracji Tamka 43

Amuse buche

Niespodzianka

 Przystawki i dania główne

Consomme z jagnięciny

Barwena z małżą

Sezonowana kaczka

Homar

Jeleń

Deser

Red Velvet

Oraz niespodzianka: każda z par, która zamówi menu walentynkowe w dniu 14 lutego otrzyma w prezencie likier czekoladowy Wedel Chopin oraz niespodziankę od restauracji Tamka 43.

Ceny:

210 zł/os. sześciodaniowe menu degustacyjne oraz zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe.

390 zł/os. sześciodaniowe menu degustacyjne, zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe oraz selekcja alkoholi dopasowanych do każdego z dań przez naszego sommeliera.

Dni i godziny degustacji:

10 lutego w godzinach 16:00 – 22:00.

11 – 13 lutego w godzinach 12.00 – 22.00.

14 lutego przyjmujemy rezerwacje na godz. 17.00 oraz 20.30.

W dniach 10-13 lutego dostępne będzie menu walentynkowe oraz menu à la carte. W dniu 14 lutego dostępne będzie jedynie menu walentynkowe.

REZERWACJE: info@tamka43.pl

Godziny otwarcia restauracji i kawiarni od 24.12 do 1.01

święta ucięte

W okresie świąteczno-noworocznym zapraszamy do restauracji i kawiarni w następujących godzinach.

Restauracja Tamka 43 będzie otwarta do piątku 23.12, a następnie od 2 stycznia. W dniach 24.12 – 1.01 restauracja będzie nieczynna.

Kawiarnia Tamka 43:

24 – 26.12. – nieczynna

27.12 – 30.12 – otwarta w godzinach 10:00 – 20:00

31.12 – otwarta w godzinach 10:00 – 16:00

1.01 – nieczynna

Zapraszamy i życzymy wesołych świąt i dobrego Nowego Roku!

Nowe godziny otwarcia kawiarni Tamka 43 w dniu 20 grudnia

20 grudnia (wtorek) zapraszamy do kawiarni Tamka 43 (znajdującej się na parterze restauracji Tamka 43) od godz. 10:00 do 12:00, a następnie od 16:00 do 22:00. W godzinach 12:00 – 16:00 kawiarnia będzie nieczynna.

Do restauracji Tamka 43 zapraszamy w regularnych godzinach, czyli od godz. 12:00 do godz. 22:00 (ostatnie zamówienie).

Wystawa wydruków fine art Tytusa Brzozowskiego

MarszaBkowska Koszykowa Zniadeckich internet

Zapraszamy na wernisaż wystawy Tytusa Brzozowskiego w poniedziałek 21 listopada o godz. 19:00

Tytus Brzozowski – architekt i akwarelista dla którego głównym motorem i inspiracją do pracy stała się Warszawa. Artysta traktuje miasto, w jego historycznej i geograficznej rozpiętości, jako materię wyjściową, aby następnie składać je na nowo niczym układankę.

Warszawa Brzozowskiego jest miastem w którym historia współistnieje z teraźniejszością, miastem magicznym zmieniającym swą postać, wreszcie miastem marzeń, w którym sam artysta chciałby żyć.

Wszystkie te płaszczyzny i zabiegi wynikają z pragnienia odzyskania miasta, odkrywania jego charakteru, wsłuchiwania się w jego wewnętrzny głos. Im bardziej wnikniemy w materię tych prac tym więcej sekretów uda nam się odkryć.

Na wystawie zaprezentowane zostaną wybrane prace z 2016 roku.

Wystawa wydruków fine art prac Tytusa Brzozowskiego 2016
21.11.2016 – 21.01.2017, wystawa czynna codziennie od godz. 10:00 do godz. 22:00
tytus brzozowski akwarela|watercolor

Organizatorzy: Tamka 43 Café Lumarte
Patroni medialni: Niezła Sztuka Nowa Warszawa Kulturaisztuka.pl

Vouchery świąteczne Tamka 43

tamka święta_3

Elegancki voucher to idealna propozycja na świąteczny prezent dla Państwa bliskich oraz współpracowników.

Voucher jest ważny przez 6 miesięcy od daty wystawienia i może opiewać na dowolną, wybraną przez Państwa kwotę.

Rezerwacja i zakup: slawomir.zielinski@tamka43pl, +48 513 188 181 (od poniedziałku do piątku w godzinach 10:00 – 18:00)

Zapraszamy!

 

31.10 i 1.11

W dniach 31.10 i 1.11 restauracja Tamka 43 będzie zamknięta.

W te dni zapraszamy do naszej kawiarni Tamka 43 Café, która będzie czynna od 10:00 do 20:00.

Do restauracji zapraszamy ponownie od 2.11 od godz. 12:00.

Etiudy. Wystawa malarstwa Karola Prochackiego

Etiuda cis-moll

Zapraszamy na wernisaż wystawy malarstwa Karola Prochackiego – Etiudy

„Karol Prochacki w swym kolejnym cyklu niestrudzenie i konsekwentnie eksploruje malarską formę. Fascynacja barwą, rozlewającą się plamą, przenikaniem warstw, skutkuje kompozycjami ekspresyjnymi, hipnotycznymi i świecącymi swym własnym światłem.  Artysta balansuje na granicy pejzażu i abstrakcji, nadając swym płótnom wymiar niedookreśloności. Odwołuje się do wrażliwości widza, prowokując go tym samym do spotkania ze światem osobistych skojarzeń i przeżyć. Przy pracy nad cyklem ‚Etiudy’ malarzowi towarzyszyły Etiudy Fryderyka Chopina, które w naturalny sposób stały się ważnym elementem procesu twórczego. Wywołuje to pytanie – na ile, i czy w ogóle, utwór muzyczny ze swym rytmem i energią, jest przekładalny na materię malarską?” Katarzyna Kowalska

 Karol Prochacki – ur. w Gdańsku (1982). Z wykształcenia projektant i scenograf, absolwent Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku. Jego projekty prezentowane były m.in. w King’s College w Londynie, Galerii Direktorenhaus w Berlinie, Galerii ZPAP w Warszawie, oraz w Muzeum Narodowym w Gdańsku. Mieszka i tworzy w Warszawie.

Etiudy 12.10.2016 – 12.11.2016

Wystawa czynna codziennie od godz. 10:00 do godz. 22:00

Wernisaż: 12.10 godz. 20:00

Organizatorzy: Tamka 43, Lumarte

Patroni medialni: kwartalnik Artysta i Sztukaportal NiezłaSztuka.net oraz portal KulturaiSztuka.pl

Fine Dining Week 23 – 31 sierpnia

FDW_button22 (1)

W dniach 23 – 31 sierpnia odbędzie się Fine Dining Week, festiwal wykwintnej kuchni. W ramach festiwalu zapraszamy na nasze 5. daniowe menu w dwóch wersjach:

Classic

Pomidor / granat / lody / bazylia

Jagnięcina / grzyby / makaron

Troć / zioła / komosa ryżowa

Cielęcina / pietruszka / knedle

Brzoskwinia / tymianek / czekolada

Wege

Pomidor / granat / bazylia

Jajko owsiane

Mille-feuille

Risotto / jeżyna / kurka / migdał

Jagoda / ser / orzech

 

Wyjątkowa cena: 119 zł

Rezerwacje: https://restaurantweek.pl/

Zapraszamy!

Wernisaż Andrzeja Szatyńskiego: High On Life

baner flat med

Kawiarnia Tamka 43 rozpoczęła współpracę z galerią sztuki Lumarte. 10 sierpnia o godzinie 19:00 zapraszamy na pierwszy z wielu wernisaży polskich artystów, które regularnie będą odbywać się w naszej kawiarni na parterze.

Andrzej Szatyński, (’86) jest absolwentem Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku, projektantem, malarzem, scenografem i architektem wnętrz. Wciąż eksperymentuje z formą, a każda kolejna wystawa jest wynikiem poszukiwań, łączenia technik i analizy interesujących go zagadnień. Tym razem, przemierzając przestrzenie miejskie, artysta chwyta zjawiska pozornie banalne i tymczasowe w krajobrazie industrialnym. Pochyla się nad swoistą stop-klatką, tworząc rozedrganą tkankę ze wspomnień, repetycji, typowo ludzkiego automatyzmu, pełną przypadkowości i radości związanej z „próbowaniem”.

Wernisaż Andrzej Szatyński: High On Life

10 sierpnia (środa), godz. 19:00

Kawiarnia Tamka 43

Wine Dinner: 10 czerwca godz. 19:00

70x100cm plakat wine dinner loosen-druk-page-001

Zapraszamy na Wine Dinner: 10 czerwca o godzinie 19.00 odbędzie się kolacja z winami Mosel i Pfalz, którą poprowadzi legendarny właściciel winnic dr Loosen i Villa Wolf – Ernst Loosen. Pięciodaniowe menu przygotował nasz szef kuchni Piotr Pielachowski, a pairing z winami – nasz sommelier Paweł Parma.

Menu:

Zupa szparagowa / Dr Loosen Riesling Mosel 2015

Ravioli z jagnięciną i bisque z langustynki / Villa Wolf Pinot Gris 2015

Turbot z grzybami Shimeji / Dr Loosen Blauschiefer Riesling 2015

Cielęcina z ziemniakami z ogniska / Villa Wolf Pinot Noir 2014

Rabarbar z czekoladą i lodami jogurtowymi / Dr Loosen Erdener Trepchen Kabinett 2015

                                                                   

Cena kolacji wraz z winami: 250 PLN

Rezerwacje: info@tamka43.pl

Gosset Dinner: 1 czerwca godz. 19:00

Gosset Ketschauer Hof

Zapraszamy na Gosset Dinner: 1 czerwca o godzinie 19.00 odbędzie się kolacja szampańska komentowana przez Wilfreda Schumana (export director domu szampańskiego Gosset). Zaprezentowanych zostanie pięć szampanów, do których nasz szef kuchni Piotr Pielachowski oraz sommelier Paweł Parma stworzyli dedykowane menu:

Przegrzebki – Grand Blanc de Blancs

Jajko perlicze –  Grande Reserve

Langustynka – Grand Millésime 2006

Perliczka – 15 ans de cave a minima

Rabarbar – Grand Rosé

Cena kolacji wraz z szampanami – 250 PLN.

Szczegóły dotyczące menu i wybranych szampanów wkrótce.

Rezerwacje: info@tamka43.pl

Czas na zmiany!

AW PK 2 small

Fot. Parzuchowscy; Arkadiusz Wilamowski i Paweł Kwiatkowski (z prawej)

Tamka 43 rozstaje się z Arkadiuszem Wilamowskim, który pełnił funkcję szefa kuchni przez ostatnie pół roku. To było wspaniałe sześć miesięcy, pracowite i pełne wyzwań. Nadszedł jednak czas, aby podążyć innymi drogami – Arkadiusz Wilamowski będzie kontynuował pracę za granicą, a Tamka 43 zaczyna nowy rozdział pod wodzą Piotra Pielachowskiego.

Arkadiusz Wilamowski, młody, utalentowany i pełen ambicji, wprowadził na Tamkę wyrafinowaną kuchnię, bogatą we francuskie akcenty. W pełni wykorzystał swój talent i doświadczenie, które zdobywał za granicą, i które nadal, właśnie tam, zdecydował się zgłębiać. Z determinacją prowadził Tamkę 43 w stronę wymarzonej gwiazdki Michelin – i jej zdobycia szczerze mu życzymy. Rozstajemy się w zgodzie, wzajemnym szacunku i zrozumieniu, z ekscytacją oczekując nowego. Wkrótce będziemy mieli przyjemność zaprezentować sylwetkę nowego szefa kuchni Tamki 43 – Piotra Pielachowskiego. Na razie żegnamy Arkadiusza Wilamowskiego, pełni uznania dla jego talentu i kulinarnej kreatywności. Wszystkiego dobrego Arku!

Paweł Kwiatkowski i załoga Tamki 43

Autorskie menu na Dzień Kobiet

celebris gosset 2

We wtorek 8 marca zapraszamy na autorskie menu z okazji Dnia Kobiet, przygotowane przez szefa kuchni Arkadiusza Wilamowskiego.

Menu:

zupa z kraba

carpaccio z sarny

kalmary

foie gras

perliczka z truflami

deser agrumes

Dla wszystkich pań kieliszek szampana Celebris Gosset.

Cena: 200 PLN / os.

Rezerwacje: info@tamka43.pl

Menu Chopinowskie

jeleń_tamka43

W marcu świętujemy urodziny Fryderyka Chopina. Jak się okazuje, był on nie tylko wielkim kompozytorem, lecz również wielkim smakoszem. Dlatego właśnie w naszym menu do końca marca znajdują się dania inspirowane preferencjami kulinarnymi Chopina, układającymi się w ciekawe zestawienia kuchni polskiej i francuskiej.

Goût de France: kolacja francuska 21 marca

bandeau_goodfrance_ok2

21 marca 1500 szefów kuchni na 5 kontynentach przygotuje kolację na cześć francuskiej kuchni. Tamka 43 również bierze udział w tym wydarzeniu.

Menu francuskie 

Przystawka: 

Foie-gras z chlebem piernikowym

Pierwsze danie:

Sandacz z kiszoną kapustą

Drugie danie:

Ślimaki po burgundzku

Sery:

Chevre, comté, Mont d’Or

Desery:

Agrumes

Opera

Cena: 200 zł / os. Rezerwacje: info@tamka43.pl

Menu walentynkowe 12 – 14 lutego

walentynki foto

Z okazji walentynek szef kuchni Tamka 43 Arkadiusz Wilamowski przygotował sześciodaniowe menu degustacyjne, które serwowane będzie w dniach 12 -14 lutego. W menu pojawią się afrodyzjaki takie jak owoce morza (homar, ostrygi), pobudzające zmysły aromatyczne przyprawy, wanilia oraz czekolada.

Menu walentynkowe restauracji Tamka 43

Amuse buche: Ostrygi marynowane z pomme d’amour

 Przystawki i dania główne

Emulsja z selera z wanilią

Bisque z homarem i dzikim szczawiem

Bavaroise z awokado z kawiorem i jesiotrem

Przepiórka z truflą i pommes boulangères

Intermezzo: Sorbet champagne rosé

Deser: Piernik z musem czekoladowym i mandarynką

Oraz niespodzianka: dla pierwszych 30 par, które dokonają rezerwacji mamy prezent od firmy Mary Kay  - voucher o wartości 200 zł / przy odbiorze vouchera należy będzie podać swoje dane osobowe, aby przedstawiciel Mary Kay mógł skontaktować się z Państwem w celu realizacji vouchera /

Ceny:

240 zł/os. sześciodaniowe menu degustacyjne oraz zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe.

275 zł/os. sześciodaniowe menu degustacyjne, zimne i ciepłe napoje bezalkoholowe oraz kieliszek G.H.Mumm, Brut „Cordon Rouge” na aperitif.

Opcjonalnie:

190 zł/os. selekcja alkoholi dopasowanych do każdego z dań przez naszego sommeliera.

Dni i godziny degustacji:

12 lutego w godzinach 16:00 – 22:00.

13 i 14 lutego w godzinach 12.00 – 16.00, 17:00 – 20.00 oraz o godzinie 20.30.

W weekend 13 i 14 lutego od g. 12:00 dostępne będzie wyłącznie menu walentynkowe, 12 lutego – menu walentynkowe oraz dania à la carte.

REZERWACJE: bartlomiej.sarota@tamka43.pl

Nowe godziny otwarcia restauracji

W nowym roku czas na zmiany – od 4 stycznia do restauracji zapraszamy od poniedziałku do piątku od g. 16:00. Lunche serwujemy jedynie po wcześniejszej rezerwacji: info@tamka43.pl. W weekendy zapraszamy od g. 12:00. Godziny otwarcia kawiarni pozostają bez zmian.

Zapraszamy!

tamka budynek small

Wesołych Świąt!

.Place setting for Christmas

Życzymy Wam oraz Waszym najbliższym dobrych i spokojnych świąt, dużo radości, pomyślności, spełnienia najskrytszych marzeń a także sukcesów w nadchodzącym roku! Dziękujemy za wspólne chwile i z niecierpliwością oczekujemy Was na Powiślu, na Tamce 43!

Dni i godziny otwarcia restauracji Tamka 43 w okresie świąteczno – noworocznym:

Do 23.12.2015 włącznie zapraszamy na kolacje świąteczne. Rezerwacje : info@tamka43.pl

 24.12.2015 – 3.01.2016 – restauracja zamknięta

Zapraszamy od 4.01.2016 od g. 16:00.

Dni i godziny otwarcia kawiarni Tamka 43 w okresie świąteczno – noworocznym:

Do 23.12.2015 włącznie zapraszamy na kawy, ciasta i lunche.

 24 – 25.12.2016 oraz 1.01.2016 - kawiarnia zamknięta

26.12.2015 – kawiarnia czynna w godzinach 11:00 – 20:00

27 – 30.12.2015 - kawiarnia czynna w godzinach 10:00 – 22:00

31.12.2015 – kawiarnia czynna w godzinach 11:00 – 16:00

Zapraszamy od 2.01.2016 od g. 11:00.

Zapraszamy na świąteczną kolację!

Christmas dishware on the table

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą kolacji świątecznych – w menu między innymi rybne rillettes z sosem gribiche, sandacz z tapioką i suszonymi pomidorami, langustynka oraz podane w nowoczesnej formie barszcz czerwony i pierogi. Mamy jeszcze kilka wolnych dat!

Zapraszamy do kontaktu: info@tamka43.pl

Arkadiusz Wilamowski – nowy szef kuchni na Tamce 43

DSC_4622

 

Ogromny talent w połączeniu z doświadczeniem zdobytym w najlepszych restauracjach świata,u boku Geralda Passedat, Pierre’a Gagnaire, Christophe’a Dufosse i Jean-Claude’a Lamaze 

Szef kuchni restauracji Tamka 43 łączy tradycję kuchni polskiej z wyrafinowaniem kuchni francuskiej. W nowych menu degustacyjnych, składających się z sześciu lub z dziewięciu dań, znalazły się królik, kaczka, jeleń obok foie gras, pâté czy sufletu. Wszystko przygotowane z najlepszej jakości składników i w sposób uwydatniający smak każdego z dań. Głównym smakom towarzyszą zaskakujące dodatki – emulsją z pigwy, żółty burak, eddo, puder pietruszkowy czy galaretka z mleka.

Jest absolwentem prestiżowej uczelni CFA Louis Prioux Academy Nancy – Metz ukończonej dyplomem Brevet Professionnel Cuisinier z najlepszym wynikiem w historii szkoły.

 

 

 

Zapraszamy 1 – 3 maja

Szanowni Goście!

W dniach 1 – 3 maja nasza restauracja czynna będzie, tak jak w dni powszednie
od godz. 12:00.
Dostępne będzie menu degustacyjne: 5, 6 lub 7-daniowe.
Do kawiarni na parterze zapraszamy od 10:00.

Zrzut ekranu 2014-07-14 (godz. 19.26.31)

Wyjątkowa kolacja z winami musującymi – 18 kwietnia 19:30

 

Restauracja Tamka 43 oraz Carlo Agostinelli, przedstawiciel winnicy Riva di Franciacorta, mają zaszczyt zaprosić Państwa na wyjątkową kolację z winami musującymi – franciacorta – pochodzącymi z Lombardii, która odbędzie się w najbliższą sobotę
18 kwietnia 2015 roku o godzinie 19:30.

 

Kolacja Tamka43_18.04.2015

19 marca – Smak Francji/ Goût de France

Zapraszamy na wyjątkową kolację!
37 restauracji w Polsce, a ok.1200 na całym świecie podczas jednego wieczoru przygotuje wyjątkowe francuskie kolacje, wśród nich została wybrana TAMKA 43. Nasz Szef Kuchni Rafał Hreczaniuk przygotował menu:

***

Troć marynowana, pieczone buraki, świeży chrzan, sorbet jabłkowy, chrupiący koper

Smażona przepiórka i foie gras, kaszanka z kaczki, purée i bulion z palonej cebuli

Smażony sandacz, grillowany młody por, piana ziemniaczano-truflowa, cytryna confit

Łopatka jagnięca sous vide, jarmuż, fasola, żel z octu cabernet sauvignion

Mus z Buche de Chevre, kandyzowane wiśnie, pikle z orzechów włoskich, tiul z chleba razowego

Parfait czekoladowo-orzechowe, grapefruit, powietrze malinowe, olej czekoladowy

***

Rezerwacje: bartlomiej.sarota@tamka43.pl
(ilość miejsc ograniczona)

http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/1491…

Menu inspirowane życiem i twórczością Fryderyka Chopina

Szef Kuchni naszej restauracji Rafał Hreczaniuk przygotował menu inspirowane życiem i twórczością Fryderyka Chopina, które będzie dostępne do końca marca, zawsze 3 potrawy (osygnowane w karcie)…
z pewnością będzie dziczyzna i deser czekoladowy, oraz inny przysmak Chopina – w tym tygodniu foie gras z pigwą i pianą z piernika.
1 marca obchodziliśmy 205 urodziny Fryderyka Chopina, w październiku odbędzie się Konkurs Chopinowski – to jedne z powodów dla których zostało stworzone to wyjątkowe menu.

Zapraszamy!