19 marca – Smak Francji/ Goût de France

Zapraszamy na wyjątkową kolację!
37 restauracji w Polsce, a ok.1200 na całym świecie podczas jednego wieczoru przygotuje wyjątkowe francuskie kolacje, wśród nich została wybrana TAMKA 43. Nasz Szef Kuchni Rafał Hreczaniuk przygotował menu:

***

Troć marynowana, pieczone buraki, świeży chrzan, sorbet jabłkowy, chrupiący koper

Smażona przepiórka i foie gras, kaszanka z kaczki, purée i bulion z palonej cebuli

Smażony sandacz, grillowany młody por, piana ziemniaczano-truflowa, cytryna confit

Łopatka jagnięca sous vide, jarmuż, fasola, żel z octu cabernet sauvignion

Mus z Buche de Chevre, kandyzowane wiśnie, pikle z orzechów włoskich, tiul z chleba razowego

Parfait czekoladowo-orzechowe, grapefruit, powietrze malinowe, olej czekoladowy

***

Rezerwacje: bartlomiej.sarota@tamka43.pl
(ilość miejsc ograniczona)

http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/1491…